Over Ina


Op vakantie in Noorwegen werd ik ooit in het Munch museum in Oslo geraakt door een aantal kleurrijke schilderijen van deze schilder. Dat gevoel heb ik ook bij Franse en Nederlandse impressionisten en bij schilders als Rik Wouters en Kees Verwey.

Ik schilder graag kleurrijk en realistisch. Het onderwerp ligt niet echt vast, maar landschappen, stedelijke taferelen en portretten komen vaak terug.

Regelmatig trek ik erop uit met de camera om beelden die me boeien vast te leggen. Als vertrekpunt voor schilderijen en als geheugensteuntje voor “hoe het licht ook alweer viel”. Bepaalde effecten van invallend licht en schaduwen, maar ook kleur spelen daarbij een rol. Het liefst schilder ik “plein air”.

Meestal schilder ik met olieverf, soms ook met aquarel. De vormgeving, van wat ik waarneem naar een beeld op het doek, ervaar ik als een spannend proces. De uitdaging blijft jezelf steeds te verbeteren.

Hoewel autodidact heb ik in de loop der jaren vele teken- en schilderlessen gevolgd, zowel in Nederland (o.a. bij de Wackers Academie) als in Frankrijk.

Sinds 2007 ben ik lid van het Amsterdamse Centrum voor Beeldende Kunst De Zondagsschilders.

Exposities:

– Groepsexposities van De Zondagsschilders 2007 – 2011

– Galerie Overstroom in Amsterdam in 2013

– Frankrijk (Bourgogne) in 2019

-Galerie Luctor juli – augustus 2022 in Oudelande (Zuid-Beveland).